top of page

Over mij

Mijn naam is Yannick Balk. Momenteel ben ik  werkzaam als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. In mijn onderzoek houd ik mij bezig met fysiek en mentaal herstel, bevlogenheid en motivatie, zowel bij atleten als coaches. 

 

Ik ben tevens werkzaam als health & performance consultant. Ik heb een achtergrond in de sociale- en gezondheidspsychologie, en bezit een ruime kennis van sport in de breedste zin van het woord.

 

Door een verleden als topsporter (schaatsen) kan ik mij verplaatsen in de wensen, valkuilen en mentale uitdagingen die een sporter of coach kan tegenkomen. Tegenwoordig doe ik aan hardlopen (halve- en hele marathons) en zwemmen.

Ik ben aangesloten bij NLsportpsycholoog®. NL sportpsycholoog® is een landelijk collectief van samenwerkende sport- en prestatiepsychologen. Alleen sportpsychologen met de juiste, wetenschappelijke opleiding en voldoende ervaring mogen de titel NL sportpsycholoog® voeren. Experts op gebied van mentale training die hun krachten hebben gebundeld.


Zowel een online begeleidingstraject, een offline begeleidingstraject (face-to-face meetings), of blended care (combinatie van beiden) behoren tot de mogelijkheden.

 

Elk begeleidingstraject is in samenspraak opgesteld na een vrijblijvende intake. De intake vindt altijd face-to-face plaats. Daarna kan de de sporter of coach op elk moment van de dag om ondersteuning vragen, dan wel via email of via de telefoon. Regelmatig zal er sprake zijn van begeleiding in de praktijk, afhankelijk van de wensen. 

 

Ook kan ik workshops en presentaties verzorgen voor verscheidene doelgroepen binnen de sport of op de werkvloer.

bottom of page